6 këshilla si të mbani të freskët apartamentin tuaj gjatë verës

Europa ka përjetuar vitet e fundit temperatura rekord nxehtësie, shpeshherë tepër të vështira për t’u përshtatur nga qytetarët. Vera e vitit 2022 është konsideruar si një nga më të nxehtat dhe më të thatat në Kontinentin e Vjetër, duke ngritur alarmin se e njëjta situatë mund të vazhdojë me vite me radhë. Por a e […]

UNIQA: Rritje e mirë dhe nivele të larta fitimesh në 3-mujor, 2023

UNIQA: Rritje e mirë dhe nivele të larta fitimesh në 3-mujor, 2023  Primet e shkruara rriten me 6.5 për qind Performancë e jashtëzakonshme në biznesin bazë të marrjes në sigurim Fitimet para tatimeve prej 124 milionë euro dukshëm mbi nivelin e një viti më parë Raporti i Aftësisë Paguese II qëndron në 253 për qind  […]

JETO ËNDRRËN TËNDE!

  JETO ËNDRRËN TËNDE! Postuar nga Media Koha e leximit: 3 minuta Kalimi nga ëndrra tek realizimi është një ushtrim i mirë dhe i rëndësishëm për të rinjtë drejt tranzicionit të tyre në jetën e rritur. Psikologët japin disa këshilla se si t’i mbështesim ata. Thonë se ëndrrat janë ushqimi i shpirtit. Ato janë më […]

Dritat e Mjegullës

A e dini se si t’i përdorni siç duhet dritat e mjegullës? Ky artikull do t’ju tregojë se kur duhet t’i përdorni dritat e mjegullës dhe kur jo. Vozitja në mjegull është e rrezikshme pavarësisht nga automjeti që drejtoni. Vitet e fundit, teknologjitë e fenerëve kanë bërë përparime të mëdha, kështu që disa njerëz i […]

Ruajtja e ushqimit: Pse ka rëndësi dhe si ta bëjmë ashtu siç duhet!

Ushqimi i ruajtur siç duhet jo vetëm që zgjat më shumë, por edhe ka shije të freskët më gjatë.   Nëse ushqimi ruhet në mënyrë optimale, ai zgjat më shumë dhe është më i shëndetshëm sepse humbet më pak përbërës dhe kanë edhe shije edhe më të mirë”, thotë ekspertja e të ushqyerit, Margit Fensl. […]

Bagazhi i Humbur

Si të mos humbisni bagazhin gjatë udhëtimit tuaj! Sigurisht, asgjë nuk është plotësisht e parandalueshme. Por nëse ju planifikoni një udhëtim, pse të mos përgatiteni për mundësinë më të mirë të mundshme!     Disa këshilla të thjeshta për të parandaluar humbjen e bagazhit tuaj.   Etiketoni bagazhin tuaj brenda dhe jashtë Përpara se ta […]