Sigurimi Kasko

Sigurimi Kasko i mjeteve motorike është sigurim i cili mundëson mbulimin e dëmeve te mjetit personal pa marr parasysh shkakun dhe fajtorin.

Përparësi

Sigurim i plotë Kasko

I përfshin rreziqet e mëposhtme:

 • Aksidente rrugore si përplasja e automjetit me një objekt fiks ose të lëvizshëm, përmbysja e mjetit motorik,
 • Rënie e objekteve të ndryshme mbi automjetin ose goditje me ndonjë objekt tjetër,
 • Zjarr,
 • Rrëfe
 • Dëmtim i tapicerisë gjatë dhënies së ndihmës së shpejt gjatë aksidentit
 • Ndikim i papritur i jashtëm termik ose kimik
 • shpërthime (përveç shpërthimit bërthamor);
 • stuhi, breshër, ortek dëbore, përmbytje, vërshime,
 • rënia e ndonjë avioni,
 • manifestime dhe demonstrata
 • akte keqdashëse nga patë të treta
 • vjedhje, marrja e kundërligjshme e automjetit dhe grabitje,
 • dëmtime të shkaktuara me qëllim ndaj automjetit të siguruar me qëllim parandalimin e një dëmi më të madh.

Sigurim i pjesshëm Kasko

MBULIME

Aksidente rrugore

Rënie e objekteve të ndryshme

Zjarr

Shpërthim

Vjedhje

KARAKTERISTIKA

Nëse kontrata e sigurimit është e kontraktuar e pjesë të zbritshme, ekziston mundësia për blerjen e pjesës së zbritshme te sigurimi i xhamave të automjetit. Kjo do të thotë se dëmi i shkaktuar xhamave do të paguhet në vlerën totale.

PRODUKTE TË NGJASHME
Pa këtë lloj sigurimi nuk mund të bëni regjistrimin e automjetit tuaj. Me këtë lloj mbulimi siguroni përgjegjësin tuaj për dëmshpërblim të dëmeve materiale dhe jomateriale të shkaktuara palëve të treta gjate përdorimit të automjetit tuaj.
Sigurimi Kasko i mjeteve motorike është sigurim i cili mundëson mbulimin e dëmeve te mjetit personal pa marr parasysh shkakun dhe fajtorin.
Gjatë udhëtimit jashtë Republikës së Maqedonisë me automjetin tuaj, është e nevojshme që për automjetin të keni Karton Jeshil, i cili në thelb është zgjerim territorial i Sigurimit të Autopërgjegjësisë në të gjitha vendet europiane anëtare të sistemit të Kartonit Jeshil.
Sigurimi kufitar është i detyrueshëm për të gjitha automjetet me targa të huaja të cilat nuk posedojnë sigurim të detyrueshëm të përgjegjësisë që është i vlefshëm për qarkullim në Republikën e Maqedonisë.