Спонзор – Фудбалски турнир

Ни претставуваше задоволство оваа година да бидеме дел од поддржувачите и спонзорите на 19-тото издание на меморијалниот фудбалски турнир “Оливер Соколов – Сокол” Честитки до организаторите, учесниците и добитниците на наградите !

6 совети како да го одржувате вашиот стан студен во текот на летото

Европа во последниве години доживеа рекордни топлотни температури, се исклучително тешки за прилагодување. Летото 2022 година се смета за едно од најжешките и најсушите на Стариот континент, што го вклучи алармот дека истата ситуација може да продолжи со години. Но, дали знаевте како можете да го одржите вашиот стан постуден за време на овие топлотни […]

UNIQA: ОДЛИЧЕН РАСТ НА ПРИХОДИТЕ И ВИСОКО НИВО НА ПРОФИТАБИЛНОСТ ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ ОД 2023 ГОДИНА

UNIQA: ОДЛИЧЕН РАСТ НА ПРИХОДИТЕ И ВИСОКО НИВО НА ПРОФИТАБИЛНОСТ ВО ПРВИОТ КВАРТАЛ ОД 2023 ГОДИНА   Бруто полисираната премија е зголемена за 6,5 % Извонредни резултати во основната (осигурителна) дејност на групацијата Профит пред оданочување од 124 милиони евра – значително зголемување споредбено со претходната година Коефициент согласно Солвентност II на високо ниво од […]