Ослабувањето започнува со ум

Слабеење: за некого претставува најголема грижа во животот, за некого не. Ако сакате да постигнете и одржувате задоволителна тежина на долг рок, треба да ја вклучите вашата психа / ум.

 

За да ја постигнеме посакуваната долгорочна тежина, потребна ни е главата, нашиот интелект. И, пред сè, треба да ги претвориме во наши соработници затоа што без нивно учество не можеме да успееме.

Прво и најважно се прашањата што треба да си ги поставите за да ја претворите вашата желба од цел во вистинска одлука. Дали навистина сакам да ослабам? Зошто сакам да ослабам? Какво ветување ќе си дадам на себе во врска со слабеењето? Што ќе промени за мене слабеењето? Оние кои можат јасно да одговорат на овие прашања, веќе го направија својот најважен прв чекор. Ако барате да изгубите тежина, треба навистина да се вклучите во оваа патека, да имате добар и структуриран план кој функционира само ако ги знаете причините зошто правите вакво нешто.

 

Храната е пријател, а не непријател

 

Бидејќи многу работи течат истовремено и динамично во нашите животи – нашиот ум и однесувањето во исхраната честопати вклучуваат импулси што можат да предизвикаат да консумираме премногу храна или да консумираме погрешна храна.

 

Желбата и поривот да се јаде може многу брзо да има негативно влијание врз нашата тежина. Честопати имаме лоши навики кои не тераат да го бојкотираме нашиот процес на слабеење, а потоа повторно да се чувствуваме лошо за нашиот неуспех. И, тогаш, ние се тешиме со повторно јадење храна.

За да излеземе од оваа динамика, нашата душа мора да се врати во партнер, а на почетокот вакво нешто бара да ги преиспитаме работите: „Храната е наш пријател, а не наш непријател. „Ако ги препознаеме нашите индивидуални јаки и слаби страни, можеме да научиме да одговориме на овој предизвик на долг рок и да ја најдеме вистинската форма на самодоволност.

 

Честопати луѓето кои сакаат да изгубат тежина мислат на жртва и глад. Слабеењето е проследено со истоштеност и постојан умор. И, која е вистинската храна е нешто многу индивидуално. Никој не знае подобро од вас што е најдобро за вас.

 

Кое е најдоброто нешто за мене? Што ми се допаѓа?

 

Во функционален план за слабеење на долг рок, најважна е храната што навистина многу ја сакате. Продолжувањето со слабеење едноставно не функционира на долг рок: „За да изгубите тежина, не треба само 100% посветеност, туку и паметен план кој ги зема предвид не само возраста, здравјето и подготовката на вашите физички, туку и на условите за живот. Подеднакво важни се и вашите индивидуални преференции.

 

На почетокот, треба да научите што е најдобро за вас, што можете да користите за да изгубите тежина, но промената во исхраната со храна треба исто така да се доживее како нешто пријатно. Само тогаш ќе бидете задоволни, ќе бидете расположени и пред се, ќе бидете таму каде што треба да бидете.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn