Патување и Одмор

Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија.

 

Стандард

Основно покритие:

Комфорт

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард, опфаќа и:

Ексклузив

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард и пакетот Комфорт, опфаќа и:

Покритие
UNI-icon-hospitalization_hcm0106490

Итни хирушки интервенции

UNI_icon_dental-treatment_hcm0106502

Итни стоматолошки случаи

UNI-icon-invalidity_hcm0106496

Инвалидитет

UNIQA-icon-employee_hcm0106039

Кражба и уништување на багаж

UNI-icon-forms_hcm0106533

Трошоци за замена на патни документи

Карактеристики

Попусти:
•Семеен попуст (минимум 3 лица) од 5%.
•Попуст од 25% за деца до 14 годишна возраст.
•Попуст од 20–30% за групно патување.
•Попуст од 15% за редовни студенти и 40% за екскурзии.
•Бонус за немање штета за претходната полиса.

Доплати:

50% (СКИЈАЊЕ И ЛИЗГАЊЕ НА МРАЗ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со скијање и лизгање на мраз. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

20% (ПРОФЕСИОНАЛНО ПЛИВАЊЕ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со професионално пливање. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

20% (НУРКАЊЕ, ВАТЕРПОЛО, АТЛЕТИКА, ДИГАЊЕ НА ТЕГОВИ) Доколку за време на патувањето ќе се занимавате со нуркање, ватерполо, атлетика, дигање на тегови. Во спротивно незгодите кои ќе настанат за време на овие активности нема да бидат покриени со полисата за осигурување.

Слични производи
Колективното животно осигурување е наменето за правните лица, односно осигурување на вработените.
Продуктот Лојалност е насочен кон потребите на работодавачите за осигурување на своите лојални вработени, а чие ненадејно отсуство би влијаело на профитабилноста на организацијата.
Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија.

Овозможува лекување во најдобрите приватни и државни здравствени установи.
– Без франшиза
– Без ограничување на број прегледи