Патување и Одмор

Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија.

 
 

Стандард

Основно покритие:

Комфорт

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард, опфаќа и:

Ексклузив

Покрај покритието кое се нуди со пакетот Стандард и пакетот Комфорт, опфаќа и:

Покритие
UNI-icon-hospitalization_hcm0106490

Итни хирушки интервенции

UNI_icon_dental-treatment_hcm0106502

Итни стоматолошки случаи

UNI-icon-invalidity_hcm0106496

Инвалидитет

UNIQA-icon-employee_hcm0106039

Кражба и уништување на багаж

UNI-icon-forms_hcm0106533

Трошоци за замена на патни документи

Карактеристики

Попусти:
•Семеен попуст (минимум 3 лица) од 5%.
•Попуст од 25% за деца до 14 годишна возраст.
•Попуст од 20–30% за групно патување.
•Попуст од 15% за редовни студенти и 40% за екскурзии.
•Бонус за немање штета за претходната полиса.

Доколку имате MedUniqa полиса со покритие во Австрија, можете да ги користите услугите на PremiQaMed, здравствен партнер на УНИКА Австрија.

PremiQaMed Групацијата е водечки Австриски оператор на приватни здравствени установи, и
исто така 100% подружница на UNIQA Osterreich Versicherung AG.
Работи како One-stop-shop – сите медицински услуги под еден покрив- од најопшти консултации и прегледи до комплексни хирушки интервенции и пост-оперативна релабилитација, овозможувајќи:

  • Врвни специјалисти во сите медицински полиња (главно професори)
  • Вашиот доктор се грижи за Вас во текот на целото лечење
  • Висококвалитетна услуга, без чекање, хотелска удобност
  • Модерна медицинска опрема.

Повеќе информации за PremiQaMed можете да најдете на www.premiqamed.com/en/

 

Слични производи
Колективното животно осигурување е наменето за правните лица, односно осигурување на вработените.
Продуктот Лојалност е насочен кон потребите на работодавачите за осигурување на своите лојални вработени, а чие ненадејно отсуство би влијаело на профитабилноста на организацијата.

Овозможува лекување во најдобрите приватни и државни здравствени установи.
– Без франшиза
– Без ограничување на број прегледи

Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија.