Донираме КРВ и спасуваме ЖИВОТ

Дарувањето крв, ваква важна и благородна мисија, веќе неколку години стана традиција за „UNIQA Македонија“.

 

Под мотото „Дарување крв значи давање надеж и спасување живот“, целиот персонал на компанијата даруваше крв за да се помогне на оној на кој му е потребна.

Секој од нас лично, или некој од нашето семејството или пријателите, во одреден момент од животот имал потреба од донирање крв.

Токму од таа причина,целта на оваа акција во која учествува целиот персонал на „UNIQA Македонија“ е заеднички придонес во дарувањето крв, како највисок хуманитарен чин, и истовремено преку нашиот личен пример, да ги охрабриме другите граѓани и компании да даруваат крв, да помогнат да се спасат животи“.

 

ДАРУВАЈТЕ КРВ, СТАНЕТЕ ХЕРОЈ НА НЕКОЈ КОМУ МУ ТРЕБАТЕ!

 

UNIQA MAKEDONIA ЖИВЕЕМЕ ПОДОБРО ЗАЕДНО

Facebook
Twitter
LinkedIn