Домашна Канцеларија

ДОМАШНА КАНЦЕЛАРИЈА

Неколку брзи совети како да работите полесно од дома.

Црвено светло

Не живееш сам? Што ако импровизирате црвено светло во вратата на вашата соба? Зеленото значи дека вратата е отворена, портокалова значи дека не сакате да ве вознемируваат, а црвената значи дека треба да останете надвор. Системот за сообраќајните светла ќе ви овозможи поголема јасност и помалку пречки.

Водете сметка за работното време

Класичен начин да го направите ова е да водите табела на Excel, но постојат низа други услуги што можат да ви го олеснат ова. Доколку се одлучите за традиционален софтвер, тие имаат услуги лесни за употреба, но исто така даваат и статистика. Кој би рекол дека вашиот најпродуктивен ден ќе биде вторник?!

Висока маса

Веќе знаете дека долгото седење не е здраво. Истото важи и за долгото стоење. Да останете подолго време во која било позиција не е идеално за вашето тело. Волшебниот збор е разновидност. Еве неколку опции. Пример, една висока работна маса: ова може да биде мала, висока работна маса што, повремено, ви овозможува да работите стоејќи. Поскапа варијанта: специјална работна маса, која ви овозможува да работите и седејќи и стоејќи.

Бидете внимателни со постурата на телото

Можете да прифатите нездраво држење на телото дури и додека стоите. Или можеби ќе заборавите дека треба да ја менувате позицијата од време на време. Како резултат, може да имате болка во рамото, вратот или ‘рбетот.

Добар пар слушалки што ја намалуваат бучавата

Понекогаш е тешко да се фокусирате и да работите професионално кога имате дете дома или вашиот партнер пробува нов рецепт за готвење. Како резултат на тоа, препорачуваме да користите добар пар слушалки за сопирање или блокирање на надворешниот шум. На овој начин, можете да се фокусирате на вашите работни задачи за да ги подобрите работите.

Facebook
Twitter
LinkedIn