Совети за остранување магла од прозорците на вашиот автомобил

Како да се грижите за остранување магла од прозорците на внатрешноста на вашиот автомобил:

Понекогаш вашата видливост може да биде попречена од внатрешноста на автомобилот. Секогаш чувајте го вентилаторот за автомобилот во опцијата „свеж воздух“, а не во опцијата „кружење“, што може да придонесе за замаглување на прозорецот.

Одмрзнувачот на вашиот автомобил може да помогне во намалување на овој проблем, како и отворање на мал прозорец на автомобилот.

За најдобри резултати, користете го климатизацијата на вашиот автомобил. Климатизерите се дизајнирани да ја отстрануваат влагата од воздухот и тие можат да ја извршуваат оваа задача дури и кога е вклучен грејачот.

Чувајте крпа од микрофибер во машината за да исчистите дамки или дамки што е потешко да се чистат.

Возачот и патниците мора да ги истресат снегот и влагата од облеката и обувките пред да влезат во автомобилот. Нешто како ова ќе го намали нивото на влага во тапацирот на автомобилот, а истовремено помага да се спречи формирање замаглување на прозорецот од автомобилот.

Исто така, чистете ги внатрешните прозорци најмалку еднаш неделно во текот на зимата. Со текот на времето, на прозорците може да се формира тенок филм, зголемувајќи го нивниот потенцијал за замаглување.

На крај, локалните продавници за автомобилски делови носат и производи што важат за да ја намалат внатрешната магла на вашиот автомобил.

Facebook
Twitter
LinkedIn