Будење

На 2 април во „Јавна соба“ во 12 часот напладне премиерно беше отворена изложбата на фотографии со илустрации, „Будење“, посветена на децата со Даунов синдром и ретки болести. 2 април е Меѓународен ден за борба против аутизмот, ден кој нè потсетува дека околку нас има лица кои не смееме да ги заборавиме и лишиме од […]