Испрати ја страницата | Отпечати ја страницата

Патување и Одмор

Релаксирачки одмор на плажа со бел песок или спортски и активен одмор на планина?

Патувањата се врзани со убави спомени. Затоа не треба да дозволиме да ни се изменат плановите и да ни се расипе радоста која сме ја планирале подолго време поради непредвидени околности.

Каде и да патувате на одмор, со UNIQA осигурување можете безгрижно да уживате во патувањата и да се чувствувате безбедно и сигурно.

Трошоците за ненадејната потреба од медицинска нега при патување и престој во странство особено во многу Европски земји, често се значително повисоки од нашите вообичаени во Македонија. Затоа, ние ви го препорачуваме нашиот пакет на услуги за да ги надминете непријатностите што може да се случат при вашето патување.

Преземете брошура

 

Предности на ПАТУВАЊЕ и ОДМОР пакетот

 • Итен медицински третман за време на патување или престој во странство;
 • Лекови, рентгенски или ултразвучни прегледи;
 • Итен медицински превоз и хоспитализација;
 • Трошоци за репатријација на болните во домашната земја.
 • Максимален износ за трошоци за лекување настанати како последица на болест /незгода изнесува 30.000 € за сите зони.

Со полисата на Патничкото осигурување дополнително обезбедете и надоместок во случај на траен инвалидитет поради незгода во странство.

Преземете брошура

 • Семеен попуст (минимум 3 лица) од 5%.
 • Попуст од 25% за деца до 14 годишна возраст.
 • Попуст од 20–30% за групно патување.
 • Попуст од 15% за редовни студенти и 40% за екскурзии.
 • Бонус за немање штета за претходната полиса.
   

Преземете брошура

 

UNIQA Ве советува пред да тргнете на одмор да се погрижите

 • да ги исклучите апаратите за домаќинство
 • да ги исклучите апаратите за греење
 • да го затворите вентилот за вода и гас
 • да ги затворите вратите и прозорците
 • да ја затворите влезната врата
 • да ги замолите Вашите соседи да го надгледуваат вашиот дом во ваше отсуство
 • информирајте ги вашите најблиски или некој  човек од доверба за вашата дестинација и оставете  им копија од клучот.
 • Осигурајте го вашиот дом и стварите во него

 

 • Проверете ја важноста на вашата патната исправа
 • Направете патничко здравствено осигурување
 • Проверете ја важноста на Зелената карта
 • Проверете дали е потребна Виза за во државата каде ќе патувате
 • Обезбедете број од брза помош како и адреса и телефонски број на Амбасадата на РМ во земјата каде ќе патувате
 • Проверете ја волтажата што се користи во земјата каде ќе патувате
 • Организирајте кој ќе се грижи за домашните миленичиња во ваше отсуство

UNIQA Ви посакува пријатен и безгрижен одмор!

Испрати ја страницата | Отпечати ја страницата